Daar gaat ons geld naar toe!

13. juli 2016

euDe Italiaanse banken zijn leeggeroofd door de maffia. Hoe? Heel simpel: je sluit (al of niet onder dwang) leningen af bij een bank en betaalt vervolgens geen rente en/of aflossing.
Dat geld investeer je weer in de bank zelf door middel van aandelen of obligaties. Die bank gaat uiteraard kapot; een bankroet is onvermijdbaar.

Vervolgens meent de staat dat zij de bank moet redden en niet (die arme) aandeel- en obligatiehouders daarvoor te laten “bloeden”. Maar de Staat kan dat eigenlijk niet. Dus wordt er een beroep gedaan op de EU, waarna mevrouw Merkel zich namens de EU daartoe al snel bereid verklaart. Niet nog een Brexit of Griekenland is de gedachte.

Wie gaat dat dan betalen? Juist!

Na de Brexit is alles mogelijk geworden met een drankverslaafde (volgens de heer Dijselbloem) aan de top van de EU, aan de macht gekomen ook dankzij mevrouw Merkel. Oei, kan ik hiervoor vervolgd worden?

Aarde warmer? Of toch kouder?

27. juli 2015

storm_thumb1_windmolenMiljarden worden er geïnvesteerd in maatregelen, die zouden moeten helpen om de opwarming van de aarde enigszins tegen te gaan. Maar wordt de aarde wel warmer? Feit is dat wereldwijd gemeten de aarde als geheel al 18 jaar lang niet meer warmer wordt. Sterker, de gemiddelde temperatuur van de aarde is de afgelopen 2 jaren zelfs afgenomen. Volgens een Nederlandse rechter heeft dat geen betekenis en moeten we er toch vanuit gaan dat de gemiddelde temperatuur van de aarde enkel maar oploopt en daarnaast zijn er zelfs wetenschappers, die beweren dat die oplopende temperatuur er voor zorgt, dat de zeespiegel niet met ca 80 cm zoals tot nu toe werd verwacht, maar met meerdere meters zal stijgen. Al deze onzin vormt een fanatieke basis voor de regerende (linkse) NL politici om miljarden Euro’s te investeren in vooral economische rampspoed brengende windmolens. Aangetoond is recent door (ook) wetenschappers, dat de activiteiten van de zon afnemen. Dat is (bewezen) overigens al die miljarden jaren, dat de aarde bestaat, al honderdduizenden keren het geval geweest. De laatste keer was dat ca 10.000 jaar geleden. En wat gebeurde er toen? Het was het begin van weer een ijstijd. We investeren dus miljarden Euro’s in iets, waarvan bijna zeker in de toekomst zal blijken, dat het onze ondergang in deze lage landen versneld zal hebben.

Eén van de gevolgen van het veranderen van de temperatuur van de aarde, is een verandering van zeestromingen. En die zorgen weer voor verandering van klimaat en weersomstandigheden, vooral in onze regio tot uitdrukking komend in periodes van (ernstige) droogte en toenemend stormachtig weer. Die stormen, we hebben er net weer een achter de rug, krachtiger dan in 50 jaren in juli gemeten, hoe houden die miljarden kostende windmolens zich daarin? Nou, zie de foto hierboven, en als dat nog niet genoeg is, kopieer dan de volgende link naar je browser: https://www.youtube.com/watch?v=sbCs7ZQDKoM

Politici, wordt nu eens wakker!

9. januari 2015

want de oorlog is in 2001 al begonnen. Al Qaeda heeft die toch overduidelijk en helder verklaard met de 9/11 aanval op de USA, ook al bestempelen ze die oorlog zelf als een jihad, een zogenaamde heilige oorlog. Het is en blijft een oorlog. Ze gaf daarbij aan, dat hun acties niet alleen tegen de USA, maar tegen de gehele westerse wereld gericht zou zijn en worden tot de totale overwinning op en onderwerping van de gehele wereld door de Islam een feit zou zijn. Vervolgens bleek hun ware bedoeling nog weer extra duidelijk door aanslagen elders in de wereld: Londen, Barcelona, Moskou, Bali en op vele plekken in de Arabische wereld weliswaar niet gericht tegen de rest van de wereld, maar waarbij de moslimbroeders Sjiieten en Soennieten elkaar op gruwelijke wijze naar het leven staan. En nu ook in Australië, Brussel, Parijs. Straks ook in Nederland?

Daar kwam bij ISIS, opgericht in 2003 en toen nog direct verbonden met Al Qaeda, die zich sinds 2013-2014 ook via een overduidelijk uitgeroepen oorlogsverklaring, richt op de USA en het Westen, en op grote schaal onschuldige burgers: sjiieten, alevieten en vrijzinnige moslims, als ook in Irak en Syrië wonende christenen en peshmergas, op een barbaarse manier via etnische zuivering tracht uit te roeien. Aan die oorlog doen Nederlanders mee, in dienst van ISIS (of IS) als zelfuitgeroepen staat, in vreemde krijgsdienst dus. Dat de Nederlandse regering zo mogelijk naar ISIS trekkende Nederlanders, waaronder vooral veel jongeren tussen 18 en 20 jaar oud, probeert tegen te houden hen beschermend tegen zichzelf en hun jeugdige overmoed, is enkel toe te juichen. Zo ga je als goed huisvader om met je kinderen. Maar, dat ze terugkerende jihadisten weer makkelijk toelaat en vervolgens met alle macht probeert in de gaten te houden, is niet te begrijpen. Het zal best moeilijk zijn om voldoende bewijs rond te krijgen, dat deze mensen, in vreemde krijgsdienst zich ook bezig hebben gehouden met gevechtshandelingen. Gevechtshandelingen gegeven de oorlogsverklaringen van Al Qaeda en ISIS impliciet gericht tegen Nederland en/of Nederlandse bondgenoten, waarvan de akties tegen de USA niet eens meer bewezen hoeven te worden. Als de Nederlandse inlichtingendiensten de juiste informatiepositie hebben ingenomen evenwel, mag er geen enkel probleem meer zijn om die bewijslast rond te krijgen. Het ontnemen van het Nederlandse staatsburgerschap is dan al een feit gebleken. Enkel het paspoort moet nog worden ingenomen en aangezien iedereen geacht wordt zijn identiteitsbewijs te allen tijde bij zich te dragen, is dat enkel een kwestie van aanhouden en afnemen, gevolgd door wat administratieve handelingen.
islamic-stateImmers de Rijkswet op het Nederlanderschap uit 1984 meldt het volgende in Artikel 15, lid 1 Het Nederlanderschap gaat voor een meerderjarige verloren, indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.
Meerderjarig ben je al in Nederland als je 18 jaar oud bent. En afnemen van het staatsburgerschap hoeft niet eens. De wet is duidelijk: reeds door het zich begeven in vreemde krijgsdienst van IS en betrokken zijn bij gevechtshandelingen en dat is dus ook al het geval als je ondersteunend bezig bent geweest, ben je het Nederlandse staatsburgerschap kwijt; impliciet en door eigen handelen.
Waarom wordt er dan zo moeilijk gedaan over het afnemen van het Nederlandse paspoort? Om maar niet de moslimgemeenschap tegen de schenen te schoppen? Of blijft de overheid soms in gebreke omdat ze haar organisatie niet op orde heeft? Wat hebben we aan een regering, die niet in staat is haar burgers te beschermen? Die meer oog heeft voor klaarblijkelijke eigen belangen om niet in discussie te hoeven gaan met een kiezersgroep, die tot nu toe niet in staat is gebleken om rotte plekken uit eigen gelederen te verwijderen en daadwerkelijk tot Nederland te willen behoren en de cultuur en het ethische gedrag van de overgrote meerderheid in Nederland wonende mensen te aanvaarden en zich eigen te maken met inbegrip van het recht op vrijheid van meningsuiting en godsdienst, ook hun eigen godsdienst. Dat recht is wel wederzijds. Dus heren en dames politici: wanneer gaan jullie nu eindelijk eens echt regeren? Afnemen dat paspoort bij voorbaat en terugsturen die jihadist naar IS (waarvan hij/zij inmiddels staatsburger is geworden), danwel het land waarvan ze ook nog een paspoort bezitten, ongeacht hoe ze daar zullen worden ontvangen. Het gaat niet om asielzoekers, maar om vijanden van Nederland en de Nederlanders. Waar daarna advocaten uit de hoek van de linkse kerk dan mee gaan komen, dat zien we dan wel weer.

Have a nice day …

22. september 2014


Een romancier-Kremlinoloog over Rusland: uitstekend artikel Van Pieter Waterdrinker over Poetin en Rusland in Vrij Nederland

29. juli 2014

Het nabije lot van Rusland – en dus dat van Europa – hangt af van één man: Vladimir Poetin. Of liever: van zijn psyche. Van zijn wil, van zijn wanen en zijn grillen. Alles zal gericht zijn op zijn politieke en fysieke overleven.

In de lobby van het Palace Hotel in Charkov speelde het Ave Maria. Ik heb een hekel aan het Ave Maria – vroeger vond ik Schuberts lied, als ongelovige met een warme belangstelling voor de menselijke problemen van God, hartverscheurend mooi. Maar sinds mijn schoonzus (zangeres) het zowel bij de kist van mijn vader als bij die van mijn moeder heeft gezongen, kan ik het amper nog aanhoren.
‘De rouwmuziek speelt in opdracht van de eigenaar van dit hotel,’ zei een meisje in een zwart jurkje tegen me, terwijl ze met een plumeau over de tafeltjes ging. ‘Normaal is het hier een vrolijke boel, hoor. Vooral die lui uit Moskou – die bestellen champagne zodra ze in bad liggen. Maar nu lijkt het hier wel een grafkelder. Ik ben gelukkig vroeg vrij vandaag. We gaan zwemmen in een meertje.’
Even later kwamen Nederlandse forensische experts vanaf de warme straat het hotel, gelegen aan de Avenue der Waarheid nummer 2, binnendruppelen. Eerst één; toen nog één, toen tientallen. Mannen en vrouwen in uniform. Op hun rug: POLITIE. Ik had Amerikaanse militairen meegemaakt tijdens de augustusoorlog van 2008 in Tbilisi; in Parijs was ik zomaar eens aangesproken door een persoon van de FSB (de vroegere KGB); ik was erbij toen dit voorjaar de eerste ‘groene mannetjes’ verschenen op de Krim en in het pro-Russische bolwerk Slovjansk, dat uiteindelijk door het Oekraïense regeringsleger op de rebellen werd heroverd. Maar dat ik ooit nog eens de Nederlandse politie, in vol ornaat, zou zien rondlopen in het hart van de voormalige USSR – wie had dat kunnen denken? Wie had überhaupt kunnen bevroeden wat er de afgelopen weken en maanden over ons is gekomen?

Zo begint het artikel van Pieter Waterdrinker @WaterdrinkerP . Meer lezen? http://bit.ly/1l9mHKn Beslist de moeite (ca 20 minuten) waard.
pb-130410-putin-pooches-da-01_photoblog900_foto-van-lexsey-druginyn
Foto © Lexsey Druginyn

Vervolg: vossen in de tuin …..

27. juli 2014

ook gisteren weer (en vandaag, en eergisteren) met nog steeds pogingen een hol te graven. Zitten we niet echt op te wachten, nu de konijnen zich ook weer laten zien. En we zitten uiteraard ook niet te wachten op een vossenhol in de tuin.
26072014_vos1_smaller

Terug van vakantie …..

25. mei 2014

els-ile-de-re-mei-2014_blognoteen een mooie tijd gehad met mijn meisje. Ze was jarig op 10 mei en wilde graag zo snel mogelijk daarna een aantal plaatsen in Frankrijk bezoeken, waar we in het verleden vakanties hebben doorgebracht. Dus zijn we gestart in Boulogne-sur-Mer, met verblijf in het hotel (La Matelote) van Tony Lestienne, de bekende sterrenkok. Daarna een aantal dagen naar Dinan, met herbezoek aan datgene wat herinnert aan generaal Duguesclin en de ridders Beaumanoir. Toen naar het franse Valkenburg La Rochelle en het meer ingetogen Ile de Ré. In die regio kocht Els een mooie handtas. Vervolgens een aantal dagen in Saumur (en omgeving) waar we de wijnen van Langlois proefden (mooie chenin blanc) en kochten, maar ook nog naar Fontevraud gingen om na het bezoek met PJD vorig jaar aan Chinon en het kasteel aldaar nu ook de tombes van de Plantagenet familie (Richard Lionheart en vader, moeder en echtgenote) te bezoeken.

Mooi weer gehad op een enkele dag na, soms zelfs flink warm, zijn we nog niet zo aangewend dit jaar, en genoten. Nu weer verder in NL. Maar ja, eigenlijk is elke dag een vakantiedag voor ons.

Rusland is afhankelijk van de wapenindustrie van Oekraine …

16. april 2014

oekraine1_jpg-smallestDe wapenfabrieken in Oekraine zijn van levensbelang voor Rusland.

Volgens journalist Wierd Duk (website EO) is dat een van de redenen of misschien wel de reden waarom het land zo belangrijk is voor Poetin. Rusland is momenteel bezig met een herbewapening ter waarde van 700 miljard dollar.
De Oekraiense wapenfabrieken staan daar al vanaf de Sovjet-tijd. Er worden onderdelen gemaakt die bijvoorbeeld essentieel zijn voor Russische gevechtshelicopters. De kans bestaat dat die fabrieken in handen vallen van een pro-westers regime in Kiev, dat kan Poetin niet accepteren, legt Duk uit. Amerikaanse bedrijven staan al klaar om te helpen om de wapenindustrie in Oekraine te privatiseren.
De wapenindustrie is in Rusland zelf nooit meer opgebouwd na de val van de Sovjet Unie. Rusland heeft zich nooit kunnen voorstellen dat Oekraine deel uit zou maken van het westen, aldus Duk. Daar hebben ze nooit rekening mee gehouden.

Red: Dit bewijst de ernst van de zaak. Oekraine is voor levensbelang van Rusland. Ze zullen hun relatie met dat land nooit opgeven en dus is een confrontatie tussen Rusland en de NAVO onvermijdelijk, tenzij de NAVO Oekraine loslaat en met Rusland overeenkomt geen verdere buurlanden van Rusland tot de verdragsorganisatie toe te zullen laten.
Intussen kunnen de NAVO landen niet anders dan zich ook sterk herbewapenen terwijl de VS het antiraket-laser-schild alsnog zal opbouwen, waarschijnlijk in Polen. De herhaalde Koude Oorlog is een feit. De Nederlandse overheid zal haar haar uitgavenpatroon ras moeten herbezien. Defensie moet boven alles prioriteit gaan krijgen.

start van de lente en …

20. maart 2014

els_zz_medio-maart-2014_1ste-lentedag19 graden vandaag aan de kust. Dat betekent dik in de 20 graden in de zon en achter een glazen scherm uit de wind. Ondanks de wegversperringen die in onze wijk zijn opgeworpen in verband met de nuclear top volgende week, gaan we dan toch een lekker wijntje pakken vanmiddag bij de dichtst bijzijnde strandtent (op ca 150 meter dus).

Zie Els genieten op het terras van Zon en Zeebad, medio maart 2014, bij de eerste lentezonnestralen.

Eindelijk weer een link naar onze weblog …

5. maart 2014

els-07062013_blognote kunnen we jullie beter op de hoogte houden van ons reilen en zeilen http://bit.ly/1fH3FXw